rechtszaak

Veertien jaar cel en tbs voor doodslag op 16-jarige Hümeyra

Bekir E. heeft veertien jaar cel en tbs met dwangverpleging gekregen voor doodslag op de 16-jarige Hümeyra Ergincanli. Dat heeft de rechtbank in Rotterdam vrijdag bepaald. Volgens de officier van justitie was er juist sprake van moord. Het OM had een celstraf van twintig jaar geëist en tbs met dwangverpleging. De rechter stelde vrijdag dat de verklaringen van Bekir en omstanders duiden op impulsieve handelingen. In de zomer van 2017 had Hümeyra kortstondig een relatie met de 32-jarige E. Nadat zij het uitmaakte, stalkte en bedreigde hij haar. Vorig jaar december wachtte E. haar op bij de school waar ze op zat en schoot hij haar meerdere keren door het hoofd en op het lichaam. Bekir verklaarde eerder dat hij onder invloed was van drugs en daardoor geen controle had over wat hij deed. (NRC)