Politie arresteert verdachte (21) van aanranding Leiden

Het is niet duidelijk of de arrestant betrokken is bij een andere aanranding en verkrachting die recent plaatsvonden in Leiden. Dat onderzoekt de politie nu.
Foto Lex van Lieshout/ANP

Vrijdagochtend heeft de politie een 21-jarige Leidenaar aangehouden die wordt verdacht van een aanranding eerder deze maand in Leiden. Tevens wordt onderzocht of de arrestant te maken heeft met een andere aanranding en een verkrachting die de afgelopen weken in dezelfde stad plaatsvonden, meldt de politie.

In de nacht van 3 op 4 december werd een 24-jarige vrouw in de Doelensteeg door een onbekende man bedreigd en aangerand. Vervolgens sloeg hij op de vlucht. Dankzij camerabeelden heeft de politie de vermoedelijke dader kunnen traceren. Vrijdagochtend werd hij op straat aangehouden.

De zedendelicten veroorzaakten onrust onder de Leidse studentengemeenschap. Studenten spraken onderling af om via WhatsApp live locaties te delen en niet alleen naar huis te fietsen.

Lees meer over de zaak: Live je locatie delen in de dispuutschat: Leidse studentes vrezen verkrachter