Acties distributiecentra

Supermarkten spannen rechtszaak aan tegen boeren

De brancheorganisatie voor supermarkten Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) spant een kort geding aan tegen de Farmers Defence Force (FDF) om via de rechter de mogelijke blokkades van distributiecentra op 18 december te laten verbieden. Dat meldde een woordvoerder van het CBL donderdag. FDF wil die dag actievoeren tegen het stikstofbeleid en zei eerder te overwegen distributiecentra plat te leggen. Woensdag stelde het CBL een ultimatum aan de actiegroep. Als de boeren niet voor donderdag 10.00 uur hun acties af zouden blazen, konden zij een rechtszaak verwachten. Volgens een woordvoerder heeft het CBL „begrip voor de zorgen van de boeren”, maar zouden supermarkten niet de dupe mogen worden van hun problemen. De zaak dient maandag in Lelystad. (NRC)