Thuiskok

Eend in kersensaus

U kunt ook overwegen om de eend in de ovenslee met de saus te laten garen zodat die mooi karamelliseert en alles goed intrekt. Vet een groot bakrooster licht in en leg het op een diepe ovenslee. Prik met een satépen rondom gaatjes in de huid van de eend. Leg de eend in een hittebestendige kom, overgiet hem met kokend water en laat dertig seconden staan. Laat uitlekken, leg hem op het rooster en dep droog met keukenpapier.

Wrijf de kruidnagels en het venkel- en komijnzaad fijn in een vijzel. Voeg het piment, de basterdsuiker en het zout toe en meng alles. Wrijf de eend rondom in met het specerijenmengsel. Stop de sinaasappelkwarten in de buikholte van de eend en sluit de holte af met een metalen satépen. Zet onafgedekt een uur in de koelkast of tot de huid droog is. Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet de eend 45 minuten in de oven. Haal de ovenslee uit de oven en zet de eend voorzichtig weg op het rooster. Schep al het overtollige vet van het braadvocht. Doe de kristalsuiker, campari, kersen, kaneel, steranijs, sinaasappelschil en gember in de ovenslee en meng alles. Leg het rooster met de eend erop weer op de ovenslee en zet nog een uur in de oven of tot de kersensaus stroperig is en is ingekookt en de eend goudbruin is. Serveer de eend met de kersensaus.