#Metoo

‘Voorlopige schikking Weinstein, tientallen slachtoffers’

De Amerikaanse producent Harvey Weinstein en de leiding van zijn voormalige filmstudio hebben een voorlopige schikking van 25 miljoen dollar (22,5 miljoen euro) getroffen met vrouwen die hem beschuldigen van seksueel misbruik. Dat meldde The New York Times woensdag op basis van advocaten die betrokken waren bij de onderhandelingen. Een onbekend aantal moet nog bepalen of ze met het voorstel akkoord gaan. Het bedrag zou worden verdeeld over meer dan dertig actrices en ex-medewerkers die Weinstein in rechtszaken beschuldigden van seksueel misbruik of verkrachting. Andere potentiële eisers kunnen zich de komende maanden aansluiten. Als alle betrokkenen akkoord zijn, is goedkeuring van de rechtbank nodig. Met deze misbruikzaak ontstond in 2017 de #metoo-beweging. (NRC)