Cao-akkoord

Lonen in basisonderwijs gaan 4,5 procent omhoog, toch staking

Er is een akkoord over een nieuwe cao in het basisonderwijs. Leraren, onderwijsondersteuners en schoolleiders krijgen vanaf 1 januari een loonsverhoging van 4,5 procent. Dat hebben de vakbonden donderdag bekendgemaakt. De leden van de bonden moeten het akkoord nog goedkeuren. De staking in januari gaat nog wel door. Naast de loonsverhoging krijgt het onderwijspersoneel in februari eenmalig een bedrag van maximaal 875 euro uitgekeerd, afhankelijk van het aantal gewerkte uren. Diezelfde maand wordt ook een nabetaling gedaan van ongeveer een derde maandloon, omdat de vorige cao in maart afliep. De nieuwe cao loopt tot 1 november 2020. Vorige maand werden gesprekken over een nieuwe cao afgebroken door vakbonden CNV Onderwijs en de Algemene Onderwijsbond (AOb). (NRC)