AZ hard onderuit tegen Manchester United: 4-0

Na een goede eerste helft stortte de ploeg uit Alkmaar in: het Europa League-duel tegen Manchester United eindigde in 4-0. Verder verloor Feyenoord van Porto (3-2) en speelde PSV gelijk tegen Rosenberg BK (1-1).
Feyenoord-doelman Nick Marsman in actie.
Feyenoord-doelman Nick Marsman in actie. Foto ANP Sport

AZ heeft drie dagen voor de topper tegen Ajax een flinke dreun geïncasseerd. De nummer twee van de eredivisie ging in de laatste groepswedstrijd van de Europa League tegen Manchester United hard onderuit: 4-0. Dankzij die zege eindigt de Britse ploeg als eerste in poule L.

Na een goede eerste helft (0-0) stortte de formatie van coach Arne Slot volledig in. Ashley Young opende enkele minuten na de rust met een treffer een zeer productieve fase voor de ploeg uit Manchester. Mason Greenwood, Juan Mata en opnieuw Greenwood zorgden voor een tussenstand van 4-0 na 64 minuten. Beide ploegen waren wel vooraf al zeker van kwalificatie. AZ gaat als nummer twee door naar de knock-outfase.

Porto-Feyenoord: 3-2

Voor Feyenoord is de Europa League afgelopen. De Rotterdammers verloren donderdagavond van Porto, 3-2. Feyenoord wist na 22 minuten een 2-0 achterstand weg te werken: Eric Botteghin en Sam Larsson maakten de doelpunten. Maar Tiquinho Soares besliste nog voor rust het duel in het voordeel van Porto. Naast Porto gaat ook Rangers FC door naar de volgende ronde. De Schotten hadden voldoende aan een gelijkspel (1-1) in eigen huis tegen het Zwitserse Young Boys.

Eerder op de avond nam PSV het op tegen Rosenborg BK, het duel eindigde in gelijkspel (1-1). PSV had al geen zicht meer op het bereiken van de knock-outfase en eindigde met acht punten als derde in groep D, achter LASK Linz en Sporting Portugal. (ANP)