39-jarige man uit Amstelveen doodgeschoten na ‘gerichte actie’

Een 39-jarige man uit Amstelveen werd bij zijn auto beschoten. Een 4-jarig kind zat op de achterbank, maar bleef ongedeerd.
Politie doet onderzoek op de Escapade. De omgeving is afgezet.
Politie doet onderzoek op de Escapade. De omgeving is afgezet. Foto Laurens Bosch/ANP

Bij een schietincident in Amstelveen is donderdagavond een 39-jarige man omgekomen. De politie spreekt over „een gerichte actie” en is een groot onderzoek gestart.

De 39-jarige man uit Amstelveen, volgens persbureau ANP een bekende van politie, was in de buurt van zijn auto toen er rond 17.15 uur gericht op hem werd geschoten. Een 4-jarig kind bevond zich op de achterbank van de auto. De kleuter bleef ongedeerd en is inmiddels opgevangen door familie, meldt de politie. Het is niet bekend of de 4-jarige een kind van het slachtoffer was.

Kort na het incident aan de Escapade in Amstelveen werd een uitgebrande auto aangetroffen op de Buitensingel in Duivendrecht. De politie vermoedt dat het om de vluchtauto gaat en is op zoek naar getuigen.