Z-Korea verslagen

Nederlandse handbalsters houden na zege zicht op halve finale WK

De Nederlandse handbalsters hebben woensdag op het WK in Jap gewonnen van Zuid-Korea. Na de nederlagen tegen Duitsland en Denemarken volgde in de laatste wedstrijd uit de hoofdronde een even imponerende als noodzakelijke zege. de Nederlandse vrouwen wonnen in de Aqua Dome van Kumamoto met 40-33. Lois Abbingh was de uitblinker met elf doelpunten. De overwinning was nodig om nog kans te maken op een plek in de halve finales. Nederland is nog wel afhankelijk van de uitkomsten van de twee nog te spelen duels in de poule van Nederland, te beginnen bij Servië tegen Denemarken. Als Servië wint, eindigt Nederland als tweede in de poule en gaat het naar de laatste vier. Wint Servië niet, dan is de uitkomst tussen Noorwegen tegen Duitsland van belang. (ANP)