Verenigde Staten Cosby ook in hoger beroep schuldig bevonden aan misbruik

De Amerikaanse acteur Bill Cosby (82) heeft dinsdag het hoger beroep verloren tegen zijn veroordeling in een misbruikzaak. Dat meldt persbureau Reuters. Hij is vorig jaar veroordeeld voor het in 2004 herhaaldelijk drogeren en seksueel misbruiken van Andrea Constand, een toenmalige vriendin. De celstraf van drie tot tien jaar van de acteur, die al vastzit, blijft staan. De advocaten van Cosby hadden bij het hoger beroep ingebracht dat hem een eerlijk proces was ontnomen, omdat bewijsmateriaal werd toegestaan dat uitgesloten had moeten worden. Het hof van Pennsylvania ging daar dinsdag niet in mee. Cosby heeft het misbruik altijd ontkend. De acteur, bekend van de in de jaren tachtig populaire sitcom The Cosby Show, werd in 2018 schuldig bevonden aan drie aanklachten van seksueel misbruik. (NRC)