Stadion Rotterdam

Feyenoord verhuist op zijn vroegst in 2025 naar nieuw stadion

Mocht het nieuwe voetbalstadion in Rotterdam er komen, dan gaat Feyenoord daar pas vanaf 2025 in spelen, een jaar later dan de bedoeling was. Bij de presentatie van de plannen, drie jaar geleden, werd nog over 2022 of 2023 gesproken. In de loop van volgend jaar moet een definitief besluit vallen over de komst van een nieuw stadion. Feyenoord denkt dat er extra tijd nodig is voor het aanvragen van vergunningen, het verwerven van grond en de uitplaatsing van eigenaren en huurders op de plek waar het stadion moet verrijzen. Mocht alles doorgaan, dan gaan de Rotterdammers pas in 2025 verhuizen. Het stadion, met plaats voor 63.000 toeschouwers, is onderdeel van een groot gebiedsontwikkelplan: Feyenoord City. De directie en raad van commissarissen van het stadion en Feyenoord hebben dinsdag geconcludeerd dat er nog veel werk te doen is. (ANP)