Onderwijs

Hoogbegaafde Laurent (9) stopt studie aan Technische Universiteit

De ouders van Laurent Simons (9) hebben besloten om de studie van hun hoogbegaafde zoon Laurent aan de Technische Universiteit Eindhoven te staken. Hun plan was dat hij voor zijn verjaardag op 26 december zijn bachelorstudie Electrical Engineering zou afronden. De universiteit vond dat niet haalbaar vanwege het aantal tentamens dat Laurent nog moet halen. De universiteit stelde de ouders voor dat Laurent medio 2020 zou afstuderen. Volgens vader Alexander speelt er iets anders. In Het Parool zegt hij dat de universiteit Laurent van plagiaat beschuldigde. „Hij zou ook gezakt zijn voor een mondeling examen, dat Laurent niet eens had afgelegd.” De universiteit zegt daar niets over en stelt „veel maatwerk” te hebben geleverd om het snelle studietraject van Laurent mogelijk te maken. (NRC)