Honkbal

Didi Gregorius tekent miljoenencontract, record Gerrit Cole

Honkballer Didi Gregorius zet zijn carrière voort bij Philadelphia Phillies. De in Amsterdam geboren korte stop heeft volgens diverse media een contract voor een jaar getekend bij de ploeg van manager Joe Girardi. Hij gaat naar verluidt 14 miljoen dollar verdienen (12,6 miljoen euro). Gregorius (29) speelde de afgelopen vijf jaar bij New York Yankees. Die club trok woensdag zelf de portemonnee voor pitcher Gerrit Cole. Cole, die net als Gregorius transfervrij was, gaat de komende negen jaar 324 miljoen dollar (292 miljoen euro) verdienen, meldt persbureau AP. Daarmee wordt een record gebroken. Eerder op de dag werd bekend dat Stephen Strasburg in zeven jaar 245 miljoen dollar (221 miljoen euro) gaat verdienen bij de regerend kampioen van de Major League Baseball (MLB), Washington Nationals. (ANP, AP)