Gemeentepolitiek

Omstreden Brunssumse wethouder Jo Palmen stapt op wegens ziekte

BRUNSSUM - Jo Palmen tijdens de persconferentie over het coalitieprogramma in de gemeente Brunssum. ANP MARCEL VAN HOORN
BRUNSSUM - Jo Palmen tijdens de persconferentie over het coalitieprogramma in de gemeente Brunssum. ANP MARCEL VAN HOORN Marcel van Hoorn

De Brunssumse wethouder Jo Palmen (73) legt eind deze maand wegens ziekte zijn functie neer. Dat heeft hij dinsdag laten weten in een brief aan de raad van de Limburgse gemeente. Geruzie in de Brunssumse gemeentepolitiek over Palmens integriteit leidde twee jaar geleden tot het aftreden van burgemeester Luc Winants. Een onderzoeksbureau noemde de benoeming van Palmen in 2017 een groot risico, vanwege zijn grofgebektheid en veroordelingen voor onder meer belediging. Ook dreigde er belangenverstrengeling wegens een decennialang conflict tussen Palmen en de gemeente over een stuk grond. Ondanks die waarschuwing ging de raad akkoord met Palmens benoeming. Burgemeester Winants stapte daarna op. (NRC)