Eredivisie

Gemeente geeft groen licht, AZ speelt topper in Alkmaar

Het grotendeels dakloze AZ-stadion.
Het grotendeels dakloze AZ-stadion. Foto Sem van der Wal/ANP

De eredivisiewedstrijd AZ-Ajax mag zondag in Alkmaar met publiek worden gespeeld. Het AZ-stadion, waarvan in augustus een deel van het dak instortte, kan als veilig worden beschouwd, stelt de gemeente Alkmaar. Het gemeentebestuur heeft AZ dinsdagochtend op de hoogte gesteld van het besluit. Maandag werd een laatste inspectie uitgevoerd in het stadion, waarvan vrijwel het gehele dak is verwijderd. De gemeente Alkmaar besloot het stadion weer vrij te geven onder voorwaarde dat „een aantal werkzaamheden” nog wordt uitgevoerd. Vrijdag volgt een laatste inspectie. AZ speelde de laatste maanden noodgedwongen zijn thuisduels in het stadion van ADO Den Haag. De club staat na zestien wedstrijden op de tweede plaats in de eredivisie, de achterstand op koploper Ajax is drie punten. (NRC)