Zeven doden bij schietpartij in ziekenhuis in oosten van Tsjechië

Het schietincident in Ostrava vond plaats rond 7.00 uur. Er is nog niets duidelijk over een mogelijk motief.
Foto Lukas Kabon/Reuters

Bij een schietpartij in een ziekenhuis in de Oost-Tsjechische stad Ostrava zijn dinsdag zeven mensen om het leven gekomen, onder wie de schutter. Dat heeft de Tsjechische minister van Volksgezondheid gemeld, schrijft persbureau Reuters. Het is nog onduidelijk wat er precies is gebeurd.

Volgens de Tsjechische politie heeft de vermoedelijke dader zichzelf in een auto voor het ziekenhuis doodgeschoten. Hij zou zichzelf van het leven hebben beroofd toen de politie zijn auto naderde. Het gaat om een 42-jarige man. Eerder gaf de Tsjechische politie een foto vrij van de mogelijke verdachte, maar die man in kwestie bleek een getuige te zijn.

Het schietincident vond plaats rond 7.00 uur in een wachtkamer. Volgens de autoriteiten opende de schutter, die het wapen illegaal verkregen had, van dichtbij het vuur op de slachtoffers. Eerder werd melding gemaakt van twee zwaargewonde slachtoffers, zij zijn inmiddels overleden. Premier Andrej Babis sprak van „een tragedie”. Hij heeft een werkbezoek aan Estland afgezegd in verband met de aanval.

Ostrava is de derde stad van Tsjechië. Tsjechië heeft vergeleken met andere Europese landen een ruime wapenwet. Wapenbezit is toegestaan, mits men in het bezit is van een vergunning.