Zangeres van Zweedse popgroep Roxette overleden

Marie Fredriksson (61) scoorde met popduo Roxette enkele wereldhits, zoals ‘The Look’ en ‘Listen to Your Heart’. In 2002 werd een hersentumor bij haar geconstateerd.
Marie Fredriksson bij een optreden in Keulen in 2001.
Marie Fredriksson bij een optreden in Keulen in 2001. Foto Juergen Schwartz/Reuters

Marie Fredriksson, zangeres van de Zweedse popgroep Roxette, is overleden. Dat meldt de Zweedse krant Expressen dinsdag. Ze is 61 jaar geworden.

„Het is met groot verdriet dat we bekend moeten maken dat een van onze grootste en meest geliefde artiesten is heengegaan. Marie Fredriksson stierf in de ochtend van 9 december aan de gevolgen van haar vorige ziekte”, laat haar familie weten in een verklaring aan Expressen. In 2002 werd bij Fredriksson een hersentumor geconstateerd.

De Zweedse zangeres is vooral bekend geworden van haar werk met Roxette, dat ze in 1986 samen met Per Gessle oprichtte. Het duo scoorde enkele wereldhits zoals ‘The Look’, ‘Listen to Your Heart’ en ‘It Must Have Been Love’.

Roxette is na ABBA de grootste Zweedse popgroep ooit. Wereldwijd wist het duo meer dan 75 miljoen platen te verkopen. Nadat bij Fredriksson een hersentumor was vastgesteld, revalideerde ze en ging ze nog meermaals op tournee. Drie jaar geleden hield ze vanwege gezondheidsproblemen op met optreden.

Fredriksson was getrouwd en had twee kinderen.