Thuiskok

Quiches ui, brie, rozemarijn

Deze quiches zijn lekker voor bij het aperitief, als voorgerecht of op de brunchtafel. De kant-en-klare vellen zanddeeg besparen u tijd en werk.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Smelt de boter in een grote antiaanbakpan op matig vuur. Voeg de ui toe, doe een goed sluitend deksel op de pan en laat tien minuten smoren. Voeg de suiker, azijn, rozemarijn en zout en peper toe en bak vijf minuten zonder deksel op de pan of tot de ui goudbruin is.

Vet twaalf muffinvormpjes van 80 ml licht in. Steek met een ronde koeksteker van tien centimeter twaalf rondjes uit het deeg en bekleed er de vormpjes mee. Prik met een vork gaatjes in de deegbodems. Verdeel het uimengsel erover. Klop de room, eieren, nootmuskaat en zout en peper op in een middelgrote maatbeker. Verdeel het roommengsel over de vormpjes en leg bovenop een plakje brie.

Zet 20–25 minuten in de oven of tot het deeg goudbruin is en het ei net is gestold. Laat vijf minuten afkoelen in de vormpjes en zet de quiches dan op bakroosters. Maak af met de takjes rozemarijn.