Chili

Transportvliegtuig op weg naar Antarctica vermist met 38 mensen

Een Chileens transportvliegtuig met 38 mensen aan boord wordt sinds maandagavond lokale tijd vermist. De luchtmacht verklaarde het contact met het toestel te hebben verloren. Het was dinsdag nog onduidelijk wat er is gebeurd.

Een zoek- en reddingsactie is op touw gezet met twee schepen en een tiental vliegtuigen. Het toestel van het type Hercules C-130 was onderweg naar een Chileense basis in Antarctica. Het was onder gunstige weersomstandigheden uit Chili vertrokken, maar meteorologen wijzen erop dat het weer in de regio zeer snel kan omslaan.

Aan boord bevonden zich zeventien bemanningsleden en 21 passagiers, onder wie drie burgers. De inzittenden zouden een drijvend brandstoftoevoersysteem inspecteren op de basis. (AP)