Foto Philippe Lopez / AFP

Suppen Op de Seine

Tijdens de jaarlijkse Paris Boat Show, bij de Porte de Versailles, wordt traditiegetrouw op de Seine de Nautic Paddle Race gehouden. Rond de duizend deelnemers, zowel amateurs als professionals uit 41 landen, deden afgelopen weekeinde mee aan de race over elf kilometer op de Seine. Daarmee is het de grootste peddelrace ter wereld. De peddelaars passeerden 27 van de 29 Parijse bruggen over de rivier. Tijdens het evenement werd ook de afsluitende race van de APP World Tour gehouden, het wereldbekercircuit van de Vereniging van professionele paddlers.

In Nederland wordt het populaire peddelsurfen vaak ‘suppen’ genoemd, naar de Engelse afkorting Stand Up Paddleboarding (SUP).

Foto Philippe Lopez / AFP

Foto Philippe Lopez / AFP

Foto Philippe Lopez / AFP