Spanje

Met zijn 35ste hattrick eist Messi de hoofdrol op in show van Barça

FC Barcelona heeft het publiek in Camp Nou zaterdag een show voorgeschoteld. De koploper in la Liga versloeg Real Mallorca met 5-2. Bijna alle doelpunten waren van grote schoonheid. Lionel Messi, die vorige week als beste voetballer van de wereld voor de zesde keer de Gouden Bal kreeg uitgereikt, maakte zijn 35ste hattrick in de Spaanse competitie en overtrof daarmee Cristiano Ronaldo. De Portugees kwam in zijn tijd bij Real Madrid tot 34 hattricks. Bij Barça werd Frenkie de Jong na ruim een uur gewisseld. De middenvelder had als aangever een aandeel in de mooiste treffer, een weergaloze hakbal van Luis Suárez. Barcelona heeft na vijftien speelronden 34 punten, evenveel als Real Madrid dat met 2-0 won van Espanyol. De aartsrivalen treffen elkaar op 18 december in Camp Nou. (NRC)