Pauw stopt, duo’s gaan nieuwe talkshow presenteren

Op de plaats van Pauw wordt in het nieuwe jaar Op1 uitgezonden, met roulerende presentatieduo’s, onder wie NRC-journalist Hugo Logtenberg en Sophie Hilbrand.
Sinds 2014 presenteert Jeroen Pauw op televisie het late avondprogramma Pauw.
Sinds 2014 presenteert Jeroen Pauw op televisie het late avondprogramma Pauw. Foto Ferdy Damman/ANP

Presentator Jeroen Pauw legt de presentatie van zijn dagelijkse talkshow Pauw in het nieuwe jaar neer. Dat heeft hij maandag via Instagram bekendgemaakt. Op de plaats van Pauw zal in 2020 Op1 te zien zijn, dat roulerend door verschillende duo’s wordt gepresenteerd, meldt de NPO.

Vanaf maandag 6 januari zendt BNNVARA elke werkdag Op1 uit. De presentatie is in handen van onder anderen Willemijn Veenhoven en Erik Dijkstra, Carrie ten Napel en Charles Groenhuijsen, Sophie Hilbrand en Hugo Logtenberg. De NPO schrijft dat dit team op korte termijn nog wordt uitgebreid. Pauw is „nauw betrokken” bij het opzetten van Op1 en zal in een latere fase ook het programma presenteren.

NPO-directeur Frans Klein zei maandag: „Verschillende omroepen hebben de handen ineen geslagen. We beginnen met vijf koppels, daarna komen er meer bij.” In totaal zijn 21 duo’s getest. “Wij proberen alle stemmen en smaken van de publieke omroep te etaleren.”

‘Andere dingen’

De 59-jarige Pauw zegt maandag „andere dingen” te gaan doen in 2020. De journalist wil zich bezighouden met „andere gesprekken en reportages met iets meer lengte en diepte dan het ‘gesprek van de dag’ en de ‘waan van de week’”.

Pauw was van 2006 tot 2014 de vaste presentator van avondprogramma Pauw & Witteman, dat hij samen met Paul Witteman presenteerde. Daarna ging hij door met zijn eigen talkshow, sinds 2016 afwisselend met Eva Jinek. Elk namen ze zes maanden per jaar de presentatie van Pauw dan wel Jinek voor hun rekening. Jinek stapt vanaf januari over naar RTL, waar ze samen met Beau van Erven Dorens een dagelijkse talkshow gaat presenteren.