Grillroom

Toestand vijfjarig slachtoffer ontploffing Coevorden stabiel

De toestand van de vijfjarige jongen die zaterdag onder het puin van een ingestort pand in Coevorden vandaan werd gehaald, is stabiel. Hij ligt niet langer op de intensive care en mag over een paar dagen weer naar huis. Dat meldt de gemeente zondag. De jongen ligt nog in het ziekenhuis, waar zijn familie hem bijstaat. De gemeente laat weten contact te hebben gehad met de familie van de jongen. Zijn vader, die eveneens gewond raakte, is de eigenaar van de grillroom aan de Sallandsestraat die zaterdagmiddag rond drie uur ontplofte en instortte. De jongen werd in „zorgwekkende toestand” naar het ziekenhuis gebracht, maar was wel aanspreekbaar. Wat er precies is gebeurd is nog niet duidelijk, de politie gaat maandag verder met het onderzoek naar de ontploffing. (NRC)