Engeland

Manchester City verliest stadsderby van United en ziet koploper Liverpool verder uitlopen

Marcus Rashford (rechts)
Marcus Rashford (rechts) Foto PETER POWELL/EPA

Manchester City heeft zaterdag op eigen veld een pijnlijke nederlaag geleden tegen Manchester United. De landskampioen verloor de stadsderby met 2-1. Voor Ole Gunnar Solskjaer was het zijn eerste zege op City, als coach van United. In de 20ste minuut zag Solskjaer zijn spits Marcus Rashford een strafschop benutten: 0-1. Anthony Martial verdubbelde de voorsprong met een schot in de korte hoek. Pas in de 85ste minuut maakte Nicolás Otamendi met een kopbal de aansluitingstreffer, maar City kon de vierde competitienederlaag niet voorkomen. De achterstand op koploper Liverpool, dat met 3-0 won van Bournemouth, is nu veertien punten. Nummer twee Leicester City versloeg Aston Villa met 4-1 en staat op acht punten van de ‘Reds’. (ANP)