Duitsland

Koploper Mönchengladbach verslaat Bayern in de slotfase

Borussia Mönchengladbach heeft een aanval van landskampioen Bayern München afgeslagen. De koploper van de Bundesliga won zaterdag in eigen stadion met 2-1 van Bayern door een benutte strafschop in blessuretijd. Ivan Perisic opende de score voor Bayern in de 49ste minuut. De Kroaat, ingevallen voor de geblesseerde Corentin Tolisso, scoorde fraai uit de draai. Gladbach kwam langszij door een kopbal van de Algerijn Rami Bensebaini uit een hoekschop. Bayern-speler Javi Martínez werd in de extra tijd van het veld gestuurd na een onbesuisde tackle in het strafschopgebied. Bensebaini benutte de strafschop: 2-1. Gladbach houdt één punt voorsprong op RB Leipzig, dat met 3-1 won van Hoffenheim. Bayern München staat op de zevende plaats, op zeven punten van de koploper. (ANP)