Bondscoach Wiegman verlengt contract bij Oranje tot en met EK 2021

De KNVB noemt coach van het Nederlands vrouwenelftal Sarina Wiegman „de juiste vrouw op de juiste plek”. Onder haar leiding behaalde Oranje goede resultaten.
Bondscoach Sarina Wiegman na afloop van de training van Oranje ter voorbereiding op de EK-kwalificatieduels met Slovenië en Rusland.
Bondscoach Sarina Wiegman na afloop van de training van Oranje ter voorbereiding op de EK-kwalificatieduels met Slovenië en Rusland. Foto Sander Koning/ANP

Sarina Wiegman blijft voorlopig bondscoach van het Nederlands vrouwenelftal. Ze heeft haar contract verlengd tot en met het Europees kampioenschap van 2021. Dat heeft de KNVB maandag bekendgemaakt. Wiegmans contract liep tot de Olympische Spelen van 2020.

Lees ook dit profiel van Sarina Wiegman: bondscoach met twee gezichten
Twitter avatar oranjevrouwen OranjeLeeuwinnen The story continues ✍️ #Sarina2021 https://t.co/HdmkRjVbvG

Wiegman leidt Oranje sinds drie jaar en behaalde goede resultaten met de ploeg, zoals de Europese titel in 2017 en het WK-zilver afgelopen zomer. KNVB-directeur Topvoetbal Nico-Jan Hoogma noemt Wiegman in een persbericht „de juiste vrouw op de juiste plek”.

Voordat Wiegman in januari 2017 bondscoach werd, werkte ze afwisselend als assistent-bondscoach en interim-bondscoach van het Nederlands vrouwenelftal. Daarvoor coachte ze bij Ter Leede en ADO Den Haag. Ze won met die clubs meerdere landstitels en KNVB-bekers.

Het Nederlands vrouwenelftal doet komend jaar mee aan de Olympische Spelen en is hard op weg naar plaatsing voor het EK in 2021. De ploeg heeft de eerste zes kwalificatiewedstrijden allemaal gewonnen.