15-jarige jongen aangehouden voor grote vechtpartij Laren

De 15-jarige jongen is de derde verdachte. De politie probeerde zondag een grote vechtpartij te beëindigen maar werd door de menigte belaagd waarna de politie een schot loste.
De politie probeerde zondag een vechtpartij in Laren te beëindigen maar werd belaagd door de menigte. Een agent schoot een verdachte neer.
De politie probeerde zondag een vechtpartij in Laren te beëindigen maar werd belaagd door de menigte. Een agent schoot een verdachte neer. Foto Jan Peter Otto/ANP

Een 15-jarige jongen uit Marknesse is maandagochtend aangehouden naar aanleiding van een grote vechtpartij buiten een café in Laren zondagavond. Hij wordt verdacht van zware mishandeling. De aanhouding volgt op twee arrestaties die de politie zondagavond al deed. Een van de twee verdachten werd zondag door de politie neergeschoten.

Twitter avatar PolitieDGV Gooi en Vechtstreek Update #Laren: vanmorgen is een 15 jarige jongen uit Marknesse aangehouden voor zware mishandeling. De andere 2 verdachten, 47 jaar en 19 jaar uit Marknesse, zitten nog vast. Op dit moment kunnen we geen aanvullende informatie geven. Rijksrecherche onderzoekt het schietincident

Zondagavond kwamen bij de politie meerdere meldingen binnen van een vechtpartij aan de Naarderstraat. Toen de agenten arriveerden, keerde de groep zich tegen hen. Ze werden onder mee belaagd met glaswerk, één agent raakte gewond. Volgens nieuwswebsite NU.nl wordt de maandag gearresteerde jongen verdacht van de mishandeling van de politieman of -vrouw.

De politie voelde zich genoodzaakt op te treden en schoot een verdachte neer, die daarna werd aangehouden. Ook een tweede verdachte werd gearresteerd. Deze verdachten, 47 en 19 jaar oud, komen uit Marknesse. Het is nog niet bekend wat er precies is gebeurd. De zaak wordt onderzocht door de Rijksrecherche.