Politie schiet verdachte neer bij grote vechtpartij Laren

Agenten kwamen af op meldingen van een grote groep vechtende mensen bij een caféruzie, waarop de menigte zich tegen de politie keerde.
Foto Niels Wenstedt

Bij een vechtpartij buiten een café in Laren is zondagavond door de politie geschoten. Eén verdachte is neergeschoten en gearresteerd, daarnaast werd ook nog iemand anders aangehouden. Een van de agenten raakte gewond en is naar het ziekenhuis gebracht.

Inmiddels is de situatie weer rustig in het centrum van het Gooise dorp. Op foto’s en video via sociale media is te zien dat er veel politie aanwezig was.

Twitter avatar PolitieDGV Gooi en Vechtstreek De gewonde collega is met letsel opgenomen in het ziekenhuis. Ook de gewonde verdachte moet in het ziekenhuis behandeld worden. Een woordvoerder van de politie is ter plaatse om de pers te woord te staan. 2/2 https://t.co/CXoBo7XfGx

Rond 20.30 uur kwamen meerdere meldingen binnen van de vechtpartij voor een café aan de Naarderstraat. Toen agenten daar aankwamen, keerde de menigte zich tegen de politie. Agenten werden daarbij onder meer bekogeld met glaswerk, tot het moment waarop zij zich genoodzaakt zagen te schieten. Waarom er gevochten werd en hoeveel mensen erbij betrokken zijn, wordt nog onderzocht.