Dertien aanhoudingen in Den Haag voor brandstichting en vuurwerk

Inmiddels zijn afgelopen week meer dan vijftig aanhoudingen verricht vanwege ongeregeldheden op verschillende plekken in Den Haag.
De dertien mensen die tussen vrijdagavond en zaterdagochtend zijn gearresteerd, zitten nog vast.
De dertien mensen die tussen vrijdagavond en zaterdagochtend zijn gearresteerd, zitten nog vast. Foto Sander Koning/ANP

De politie heeft opnieuw aanhoudingen verricht in Den Haag voor brandstichting en het gooien van vuurwerk. Tussen vrijdagavond en zaterdagochtend zijn dertien mensen aangehouden, meldt de politie. In totaal zijn afgelopen week meer dan vijftig mensen opgepakt vanwege ongeregeldheden op verschillende plekken in Den Haag.

In Scheveningen werden drie minderjarigen aangehouden toen zij brand wilden stichten. Elders in de stad vond de politie bij een controle een jerrycan met benzine in een auto. De vier inzittenden, die richting Duindorp reden, werden gearresteerd vanwege het voorbereiden van brandstichting. Na middernacht werden na een korte achtervolging vijf mensen aangehouden die vermoedelijk een bouwkeet in brand hadden gestoken. Verder werd een man aangehouden voor het afsteken van zwaar vuurwerk. Alle dertien verdachten zaten zaterdagochtend nog vast.

De politie moest laat op vrijdagavond ook in actie komen in de Haagse wijk Laak. Daar werden twee auto’s in brand gestoken, vernielingen aangericht en zwaar vuurwerk afgestoken. Hiervoor zijn nog geen aanhoudingen verricht.

Lees ook: Waardoor breken in een wijk als Duindorp rellen uit?

Minderjarig

Op meerdere plekken in Den Haag werden afgelopen week onder meer vernielingen aangericht, brandjes gesticht en met vuurwerk gegooid. De meeste arrestanten zijn minderjarig en hebben inmiddels een boete of taakstraf opgelegd gekregen.

De onrust in Den Haag begon nadat vorige week bekend werd dat het jaarlijkse vreugdevuur tijdens de jaarwisseling in Duindorp niet zou doorgaan. Later maakte de gemeente Den Haag ook bekend dat het vreugdevuur op Scheveningen niet doorgaat. In de wijk Duindorp, waar de ongeregeldheden begonnen en uit voorzorg extra politie op de been is, was het de afgelopen dagen relatief rustig.