ING sluit volgend jaar 150 servicepunten

Een kleine 40 procent van de servicepunten sluit volgend jaar. De 230 overgebleven servicepunten krijgen een ‘digicoach’ die klanten moet helpen met digitaal bankieren.
Ongeveer 230 servicepunten van ING zullen blijven bestaan.
Ongeveer 230 servicepunten van ING zullen blijven bestaan. Francois Lenoir/Reuters

De Nederlandse bank ING sluit volgend jaar 150 servicepunten in winkels zoals Bruna en Primera. Dat bevestigt de bank aan persbureau ANP. Daarmee verdwijnt een kleine 40 procent van de servicepunten van de bank in Nederland.

De servicepunten gaan dicht omdat steeds meer mensen hun bankzaken digitaal regelen. Vooral ouderen maken nog gebruik van de servicepunten, die werden opgezet om het terugnemende aantal bankfilialen op te vangen. De servicepunten die dichtgaan zijn verspreid over het hele land. Het is nog onduidelijk waar de sluitingen gaan plaatsvinden.

Na de sluiting blijven nog 230 servicepunten over. Deze krijgen volgens de bank een nieuwe formule. Met hulp van een ‘digicoach’ moeten klanten beter geholpen worden met internetbankieren, mobiel betalen en online winkelen.