‘Ik minimaliseer mijn plasticgebruik’

In het mandje

Student international studies Evalien Stapper (18) heeft bij de ingang van de supermarkt een recept gepakt en loopt nu door de winkel op zoek naar de ingrediënten. „Ik ben een chaoot, ik loop wel vijf keer de paden af voor ik alles heb gevonden.”

Wat ga je eten?

„Macaroni met falafel-balletjes. De macaroni koop ik altijd in grootverpakking en heb ik al in huis. Ik heb er roerbakgroenten, spinazie, pijnboompitten en groentesaus bij.”

Waarom koos je dit?

„Ik eet alleen vegetarisch, dus dat scheelt al in opties. Ik probeer het gezond te houden, maar heb nu wel voor iets makkelijks gekozen. Het liefst had ik geen voorverpakte roerbakgroenten genomen, omdat ik mijn plasticgebruik minimaliseer als het kan. Ook probeer ik letterlijke vleesvervangers te mijden.”

Waarom?

„Ik doe dan liever groenten en bonen door elkaar, omdat ik het idee heb dat dat gezonder is – en het bespaart ook geld. In vleesvervangers zit veel zout.”

Zijn er bepaalde merken die je graag neemt?

„Merken vind ik niet belangrijk, wel zou ik liever alleen biologische producten kopen. Maar dat is duur, zeker als student.”

Eet je in het weekend anders dan doordeweeks?

„Nu ben ik in het weekend nog veel in mijn ouderlijk huis. In de toekomst wil ik in de weekenden de tijd nemen voor meer uitdagende recepten. Ik merk wel als het tentamenweek is; dan koop ik meer snacks.”