Bitcoinreclame

Facebook in beroep in zaak nepadvertenties De Mol

Facebook gaat in beroep tegen het vonnis over het weren van nepadvertenties voor bitcoins waarin media-ondernemer John de Mol voorkomt. Het sociale medium vindt dat het vonnis uit november „technische en juridische vragen” oproept, maakte Facebook vrijdag bekend. De rechtszaak werd aangespannen door De Mol. De ondernemer was naar de rechter gestapt om valse Facebook-advertenties te laten verwijderen waarin hij zogenaamd mensen aanraadt geld te investeren in bitcoins. Ook de foto’s van Jort Kelder, Eva Jinek, Humberto Tan en Marco Borsato werden gebruikt bij zulke reclames. De Amsterdamse rechtbank oordeelde dat Facebook „alles moet doen wat in zijn vermogen ligt” om de advertenties blijvend te weren. Facebook zegt niet aan alle eisen uit het vonnis te kunnen voldoen. (NRC)