Arbeidsmarkt

Werkloosheid VS nog steeds op laagste niveau in vijftig jaar

De werkloosheid in de Verenigde Staten blijft op het laagste niveau in vijftig jaar. Dat blijkt uit vrijdag vrijgegeven cijfers. In november had 3,5 procent van de beroepsbevolking geen werk, net als twee maanden eerder. De nieuwe arbeidsmarktcijfers tonen ook dat de handelsoorlog tussen de VS en China voorlopig weinig negatieve invloed lijkt te hebben op de werkgelegenheid. Afgelopen maand kwamen er 266.000 banen bij, de grootste toename sinds januari. Alleen in de industrie, de sector die het zwaarst te lijden heeft onder het handelsconflict, stagneerde de banengroei dit jaar grotendeels. Een lage werkloosheid is belangrijk voor president Trump in aanloop naar de verkiezingen van volgend jaar. Als de economie goed loopt, verhoogt dat zijn kansen op herverkiezing. (NRC)