Aanvallen op de mousse

[Achter de schermen]

Fotografen Arjan Benning en Polina Gladkova elk aan een kop van de tafel bij eetschrijver Marjoleine de Vos.
Fotografen Arjan Benning en Polina Gladkova elk aan een kop van de tafel bij eetschrijver Marjoleine de Vos. Foto Dick Jalink

Het was een feestje, zegt Polina Gladkova over de etentjes die zij fotografeerde met haar partner (in werk én liefde) Arjan Benning. Vier eetschrijvers van NRC (één nieuw gezicht: vanaf het volgende nummer, in februari, elke maand een recept van Nadia Zerouali in Het Blad!) verzorgden elk een gang, en de fotografen mochten overal mee-eten. Ze lepelden mee van de pudding van Janneke Vreugdenhil, „vielen echt áán” op de wildlevermousse van Joël Broekaert, togen naar Noord-Groningen voor een meergangendiner bij Marjoleine de Vos. En de overgebleven couscous en spaghettipompoen van Nadia kregen ze in bakjes mee naar huis. Ook jaloers? De recepten zijn in dit Blad te vinden. Geschikt voor een stressvrij feestdiner, beloven de makers.

a.dohmen@nrc.nl