VVD-fractievoorzitter

Dijkhoff heeft wachtgeld met een telefoontje gestopt

VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff heeft zijn wachtgeldregeling stopgezet, zonder dat hij het ontvangen geld hoeft terug te betalen. De politicus heeft uitvoeringsorganisatie APG gevraagd het wachtgeld niet uit te keren, bevestigt een woordvoerder van de VVD. Dinsdag leek Dijkhoff het wachtgeld niet te kunnen stopzetten, omdat hij volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken dan afstand doet van de regeling en het volledige ontvangen bedrag moet terugstorten. Maar Dijkhoff hoefde enkel APG te bellen om te vragen de toelage niet uit te keren. Zo doet hij geen afstand van de regeling, hoeft hij het ontvangen bedrag niet terug te betalen en maandelijks geld terug te storten. „Het was binnen een kwartier geregeld”, zei Dijkhoff tegen RTL Nieuws. Hij kreeg jaarlijks 37.000 euro wachtgeld. (NRC)