Thuiskok

Bloedsinaasappel

red orange
red orange

Voor dit dessert moet u een dag eerder beginnen, en het is ook wel handig als u een crème brûlée-brander hebt. Leg de schijfjes sinaasappel anders even kort in een ovenschaal onder de grill. Plaats een schone theedoek in een puntzeef en stort daar vervolgens de schapenyoghurt in. Bewaar een nacht in de koelkast en schep het de dag erna in een mengkom. Snij de gember in blokjes van ½ cm en roer met een spatel en eventueel een klein beetje van het uitlekvocht door tot een gladde hangop. Als je de hangop wat zoeter wilt maken, kun je wat siroop van de gekonfijte gember toevoegen. Breng 75 ml water aan de kook met de rietsuiker en haal van het vuur. Voeg het citrussap toe en giet door een fijne zeef in een brede schaal. Plaats de schaal in de vriezer er roer ieder halfuur door met een garde tot al het vocht bevroren is en de granité klaar is. Snij de boven- en onderkant van de sinaasappels af en verwijder de schil. Snij vervolgens in plakken van 1 cm dik en blaker licht met een crème brûlée-brander tot ze aan één kant zwartverbrande vezels hebben. Neem vier diepe borden. Schep in ieder bord 2 eetlepels hangop en leg hier vervolgens 2 plakken gebrande sinaasappel op. Schep hier vervolgens 2 eetlepels sinaasappelsapgranité op en maak af met een ½ eetlepel extra vierge olijfolie.