Drie doden op marinebasis in Florida, Saoedische verdachte in beeld

Bij een schietpartij op een Amerikaanse marinebasis in Florida zijn drie mensen omgekomen. Bij de autoriteiten is een militair van de Saoedische luchtmacht als verdachte in beeld.
De Naval Air Station Pensacola in Florida.
De Naval Air Station Pensacola in Florida. Foto Josh Brasted/Getty Images/AFP

Bij een schietpartij op een vliegbasis van de Amerikaanse marine in Florida zijn vrijdagochtend (lokale tijd) drie mensen om het leven gekomen. Ook raakten acht mensen gewond, onder wie twee politieagenten. Een militair van de Saoedische luchtmacht is in beeld als verdachte, meldt persbureau AP vrijdagavond.

Het is niet duidelijk of de doden militairen zijn. Ook de schutter kwam bij de schietpartij om, hij werd doodgeschoten door een hulpsheriff. Over een motief is nog niets bekendgemaakt, er wordt onderzocht of er sprake is van terreur.

Volgens de Amerikaanse president Donald Trump is hij gebeld door de Saoedische koning Salman, die zijn condoleances heeft overgebracht. Volgens de gouverneur van Florida zou de schutter een Saoediër zijn geweest die op de marinebasis aanwezig was voor een training. De Amerikaanse marine biedt aan bondgenoten van het land een trainingsprogramma aan. Op de basis werken zo’n 16.000 militairen.

Het is de tweede schietpartij op een Amerikaanse legerbasis in een week tijd. Woensdag doodde een matroos drie mensen op de marinebasis Pearl Harbor op Hawaï, het ging om burgermedewerkers van Defensie.

Twitter avatar realDonaldTrump Donald J. Trump King Salman of Saudi Arabia just called to express his sincere condolences and give his sympathies to the families and friends of the warriors who were killed and wounded in the attack that took place in Pensacola, Florida….