In beeld

Bosbranden leggen een soort sepiafilter over Sydney

Australië kampt al weken met een ongekende hoeveelheid bosbranden. Desondanks moet het bosbrandseizoen eigenlijk nog beginnen. In de oostelijke provincies New South Wales en Queensland woeden meer dan honderd bosbranden, waarvan de helft nog niet onder controle is. Over de miljoenenstad Sydney hangt een oranje gloed, waardoor deze foto’s wel met een sepiafilter lijken genomen.
Door de bosbranden in het oosten van Australië hangt er een dikke wolk rook boven miljoenenstad Sydney. Het lukt de zon nauwelijks om door de smog heen te breken.
Foto John Mair/Reuters
Brandweerauto’s proberen een brand in Werombi, zo’n 50 kilometer ten zuidwesten van Sydney, te blussen. Momenteel woeden er vijf branden rondom Sydney.
Foto Mick Tsikas/EPA
Een bewoner van Werombi spuit het blusschuim van zijn auto met een tuinslang.
Foto Mick Tsikas/EPA
De luchtkwaliteit boven Sydney is nooit eerder zo slecht geweest als nu. De autoriteiten hebben gewaarschuwd voor de gevaren.
Foto Steven Saphore/EPA
Bewoners van Sydney dragen vanwege de slechte luchtkwaliteit mondkapjes, onderweg naar het zakelijke centrum van de stad CBD, de Zuidas van Sydney.
Foto Paul Braven/EPA
Een fietser rijdt door het zakelijke centrum van Sydney. De komende dagen wordt nog meer droog en heet weer verwacht, met sterke winden, die de branden nog verder zullen aanwakkeren. Sommige scholen in de stad zijn gesloten of houden kinderen binnen vanwege de slechte lucht.
Foto Paul Braver/EPA
Ziekenhuizen zien een toename van zo’n 25 procent bij mensen met astma en ademhalingsproblemen. Ambulancepersoneel moet momenteel dagelijks zo’n 70 tot 100 keer in actie komen voor ademhalingsproblemen.
Foto Paul Braven/EPA
De brandweer probeert een vuurzee onder controle te krijgen nabij Termeil in New South Wales. Tot nu toe zijn er zes mensen omgekomen door de bosbranden. Zo’n 680 huizen zijn in rook opgegaan.
Foto Dean Lewins/EPA
Een net getrouwd stel poseert voor hun trouwfoto's, met op de achtergrond een onheilspellende lucht.
Foto Steven Saphore/EPA
Brandweermannen blussen verbrande bomen in Werombi. Een van de grootste branden ten noorden van Sydney heeft al meer dan 335.000 hectare bos in de as gelegd.
Foto Mick Tsikitas/EPA
De Australische golfer Damien Jordan slaat een bal door de dichte mist op het Australian Open golftoernooi.
Foto Peter Parks/AFP
De Nieuw-Zeelandse golfer Ryan Chisnall draagt een mondkapje op het Australian Open toernooi.
Foto Craig Golding/EPA
Brandweermannen kijken naar de rook die opstijgt van de bosbrand in Green Wattle Creek.
Foto Steven Saphore/EPA