Sinterklaasavond

Geen pakjesavond voor KOZP-voorman

Jerry Afriyie (links)
Jerry Afriyie (links) Foto ROBIN Utrecht

Jerry Afriyie, een van de oprichters van actiegroep Kick Out Zwarte Piet (KOZP), viert vanavond geen pakjesavond met zijn kinderen. De bedreigingen aan zijn adres zijn daarvoor te ernstig, zei Afriyie woensdagavond in het radioprogramma Met het Oog op Morgen. Hij heeft zijn kinderen al drie weken niet gezien vanwege „de regen” aan dreigementen aan zijn adres.

In gesprek met presentator Rob Trip verklaarde de KOZP-voorman dat hij op Sinterklaasavond zijn kinderen zal bellen en dat er „voor hen een en ander geregeld is.”

Volgens Afriyie worden zijn kinderen ook bedreigd. „Niet direct, maar via mij en mensen om mee heen – ze krijgen telefoontjes, dat ze opgewacht worden.”

Hij kan ook de trein niet nemen, vertelde hij: „Het is de price you pay als je vooruitgang wilt. Blijkbaar moet het zo.”

Deze donderdag is het vijf jaar geleden dat KOZP opgericht werd. Vanavond organiseert de actiegroep een jublieumviering in Amsterdam en „een community care event”. Afriyie: „We willen ervoor zorgen dat het goed met iedereen gaat. Sommige mensen zijn nog getraumatiseerd door de aanslag in Den Haag.”

In Den Haag werd op 8 november een bijeenkomst van de actiegroep met geweld verstoord.