Opnieuw aanhoudingen in Den Haag, nu in andere stadsdelen

In Scheveningen, Escamp en Loosduinen zijn woensdagavond vijf aanhoudingen verricht. In Duindorp bleef het volgens de politie rustiger dan eerdere avonden.
Archiefbeeld van de bouw van een vreugdevuur op het strand van Scheveningen in 2010.
Archiefbeeld van de bouw van een vreugdevuur op het strand van Scheveningen in 2010. Foto Valerie Kuypers/ANP

Het was woensdagavond opnieuw onrustig in meerdere delen van Den Haag. In de stadsdelen Scheveningen, Escamp en Loosduinen zijn vijf aanhoudingen verricht voor het gooien van vuurwerk, brandstichting en belediging van agenten, meldt de politie. Vier van de vijf zijn minderjarig. Het is niet duidelijk hoeveel mensen er op straat waren en wat er precies gebeurd is. In de wijk Duindorp, waar de onrust zaterdag uitbrak, bleef het afgelopen avond volgens de politie rustiger dan eerdere avonden.

De vijf nieuwe aanhoudingen komen bij de 34 mensen die sinds zaterdag waren opgepakt naar aanleiding van de ongeregeldheden. De meesten van deze eerdere arrestanten zijn eveneens jonger dan achttien jaar en komen uit Duindorp, zo werd woensdag al bekend. Een aantal relschoppers heeft inmiddels een boete of taakstraf opgelegd gekregen, meldde het Openbaar Ministerie. Ook zijn er gebiedsverboden opgelegd. Woensdag zaten vijf arrestanten nog vast.

De onrust in Den Haag ontstond toen vrijdag bekend werd dat het jaarlijkse vreugdevuur tijdens de jaarwisseling in Duindorp niet zou doorgaan. Volgens de organisator was het onmogelijk om aan de eisen van de gemeente te voldoen. De gemeente Den Haag maakte dinsdag bekend dat ook het vreugdevuur op Scheveningen dit jaar niet doorgaat.