Openbaar Vervoer

Deutsche Bahn brengt Arriva mei volgend jaar naar de beurs

Spoorbedrijf Deutsche Bahn brengt dochterbedrijf Arriva volgend jaar „zeker” naar de beurs. Dat bevestigde topman Richard Lutz van het Duitse moederbedrijf woensdag. Eerder wilde Deutsche Bahn vervoersconcern Arriva in zijn geheel verkopen, maar daar zag het vorige maand toch van af. Lutz wil vanaf mei een deel van Arriva naar de beurs brengen. In de drie jaar daarna volgt de rest. Waar de beursgang plaatsvindt, is nog onduidelijk. Amsterdam is al eens als mogelijke locatie genoemd. Deutsche Bahn wil van Arriva af omdat het spoorwegbedrijf geld nodig heeft voor investeringen. Arriva is in veertien landen actief. In Nederland heeft het bedrijf in tien provincies buslijnen. Daarnaast baat het in het noorden en oosten van het land en in Limburg spoorverbindingen uit. (ANP)