Recensie

Recensie Muziek

Hardcore-hiphopfamilie uit Buffalo

Het korrelige boombap-geluid dat de jaren negentig domineerde wordt anno 2019 nog steeds gemaakt. Door Griselda uit Buffalo bijvoorbeeld, een label bestaande uit broers Westside Gunn en Conway The Machine en hun neef Benny The Butcher.

Ze spuwden hun raps zó overtuigend dat Eminem in 2017 besloot hen in te lijven. Hun eerste groepsalbum WWCD (What Would Chine Gun Do?) staat vol met grillige verhalen over drugsdeals, de kilte in de straten van hun thuisstad, wapens en de manieren waarop ze hun designerkleding verkrijgen.

Ironisch genoeg voegt alleen het warrige couplet van labelbaas Eminem in de finale niets toe. De nasale hoge stem van Gunn, de blazerige, zware voordracht (doordat de rechterhelft van zijn gezicht verlamd raakte na een schietpartij) van Conway en het scherpere geluid van Benny kleuren de grauwe beats wel perfect in. Ze brengen hardcore-hiphop in de puurste vorm, zonder ouderwets te klinken.