Brentveld

Greenpeace mag niet meer demonstreren bij olieplatforms

Milieuorganisatie Greenpeace mag niet meer demonstreren bij olieplatforms van Shell in het Brentveld in de Noordzee. Dat heeft de rechtbank in het Schotse Edinburgh woensdag bepaald, schrijft de BBC. De demonstranten moeten voortaan minstens vijfhonderd meter bij de platforms in de Noordzee wegblijven. De boorplatforms zijn privébezit en Shell mag actievoerders daarom de toegang weigeren. Bovendien zijn de platforms, die niet meer in gebruik zijn, onveilig voor de demonstranten, oordeelde de rechter. De oliegigant had een zaak aangespannen tegen Greenpeace, dat in het verleden vaker demonstreerde in het Brentveld. De milieugroep wil dat Shell de platforms verwijdert. Volgens Greenpeace zit er in tanks nog zo’n 11.000 ton olie opgeslagen. De milieugroep is bang voor lekken. (NRC)