Beursgang

‘Onder institutionele beleggers meer belangstelling voor Aramco’

Onder particulieren viel de aandacht voor de beursgang van het Saoedische olieconcern Saudi Aramco tegen, maar onder institutionele beleggers is er aanzienlijke belangstelling. Volgens persbureau Reuters is de vraag onder zakelijke beleggers bijna drie keer zo groot als het aanbod. Nu bij beide groepen de belangstelling is gepeild, kan donderdag de prijs voor de aandelen worden vastgesteld. Op welke dag Saudi Aramco wordt verhandeld, is nog niet helemaal duidelijk. Lang leek de beursgang de grootste ooit te worden: het bedrijf had plannen 100 miljard dollar (90 miljard euro) aan kapitaal op te halen. Vanwege de tegenvallende interesse is het te verkopen aandelenpakket beperkt. De markt rekent nu op een opbrengst van net boven 25 miljard dollar. In totaal is Aramco zo’n 1.700 miljard dollar waard. (NRC)