Vermist meisje (11) uit Lelystad teruggevonden

Een 11-jarige meisje dat sinds woensdag was vermist, is teruggevonden in het centrum van Lelystad. Het amberalert voor haar opsporing is ingetrokken.
Een detail van een politieauto.
Een detail van een politieauto. Foto Lex van Lieshout/ANP

Het 11-jarige meisje uit Lelystad voor wie donderdagmiddag een amberalert werd uitgestuurd is terecht. Volgens de politie is ze in goede gezondheid teruggevonden in het centrum van de stad. Het landelijke amberalert is ingetrokken.

Het meisje werd woensdagmiddag door haar vader meegenomen, stelde de politie. Hij is aangehouden. Het meisje stond al onder toezicht en werd eerder uit huis geplaatst.

Het amberalertsysteem is een waarschuwingssysteem waarmee landelijke of lokale opsporingsberichten worden gestuurd, die onder meer op digitale reclameborden te zien zijn. De politie maakt zelden gebruik van de landelijke functie; alerts worden alleen uitgestuurd als er gevreesd wordt voor het leven van het vermiste kind.