Verenigde Staten

Inlichtingencommissie: president Trump misbruikte zijn ambt

De Amerikaanse president Donald Trump heeft zijn ambt misbruikt door op zoek te gaan naar buitenlandse inmenging in de komende presidentsverkiezingen. Dat is de conclusie in het zogenoemde impeachment-verslag dat de inlichtingencommissie van het Huis van Afgevaardigden dinsdag publiceerde. De commissie staat onder leiding van Democraat Adam Schiff. De onderzoekers hebben volgens Schiff „overweldigend en onbetwist bewijs” verzameld dat Trump om buitenlandse inmenging heeft gevraagd. Ook beschuldigt de commissie Trump ervan het onderzoek te hebben tegengewerkt. Met het verslag kunnen de Democraten een poging tot afzetting doen. De Republikeinse partij publiceerde maandag een rapport waarin de acties van Trump worden verdedigd. (NRC)