Bestuurswissel Google-oprichters doen stap opzij bij moederbedrijf Alphabet

Google-oprichters Larry Page en Sergey Brin zetten een stap opzij bij moederbedrijf Alphabet. Sundar Pichai, die vier jaar topman was van Google, krijgt ook die positie bij Alphabet. Volgens Page en Brin is het niet nodig dat Google en Alphabe twee topmannen hebben. De twee blijven wel betrokken als grootaandeelhouder en ‘gewoon’ bestuurslid. Sinds de oprichting in 1998 is Google uitgegroeid tot een van de grootste bedrijven ter wereld. Page en Brin begonnen het bedrijf terwijl ze studeerden aan de Stanford Universiteit. Het concern is volgens de oprichters nu een „jongvolwassene” waarvan ze als „trotse ouders” afstand nemen. Afgelopen tijd kwam Google meerdere malen negatief in het nieuws. Zo werd het concern beboet voor machtsmisbruik op de onlineadvertentiemarkt. (NRC)