Bert van Marwijk weg als bondscoach Verenigde Arabische Emiraten

Van Marwijk tekende afgelopen maand nog een contract voor vier jaar bij de VAE. Na tegenvallende resultaten in de Golf Cup moet hij vertrekken.
Van Marwijk na de nederlaag tegen Qatar.
Van Marwijk na de nederlaag tegen Qatar. Foto Karim Jaafar/AFP

Bert van Marwijk is ontslagen als bondscoach van de Verenigde Arabische Emiraten. Dat heeft de voetbalbond van het land woensdag bekendgemaakt. Eerder deze week leed het nationale team van de VAE een nederlaag van 4-2 tegen Qatar, waardoor het de Golf Cup al voor de groepsfase moest verlaten.

De voetbalbond heeft niet gezegd dat Van Marwijk moet vertrekken vanwege tegenvallende prestaties in de Golf Cup. De bond schrijft in een verklaring enkel „af te zien van de diensten” van de coach. Van Marwijk tekende afgelopen maart nog een contract voor vier jaar.

De 67-jarige Deventenaar heeft uitgebreide ervaring als trainer. Van 2008 tot 2012 was hij bondscoach van Oranje, onder zijn leiding behaalde het Nederlandse team de tweede plek op het WK van 2010 in Zuid-Afrika. Van 2015 tot en met 2017 coachte hij de nationale ploeg van Saoedi-Arabië, die zich voor de vierde keer ooit plaatste voor het WK.

Twitter avatar mattmonaghan360 Matt Monaghan Bert van Marwijk is gone! Group-stage elimination at #GulfCup2019 and uncertain start to #wcq2022 proving intolerable to the UAE Football Association after just 260 days in charge. A bold, and decidedly unexpected, move https://t.co/iX18QwSGDF