Voetbal

Kabinet wil finale Champions League voor vrouwen 2023

De finale van de Champions League voor vrouwen van 2023 wordt in Eindhoven gespeeld, als het aan het kabinet ligt. Sportminister Bruno Bruins denkt dat dat kan helpen ook het WK voor vrouwen van 2027 binnen te halen. Voetbalbond KNVB, de gemeente Eindhoven en het Philips-stadion hebben zich eerder al officieel kandidaat gesteld als gastheer van de finale van het toernooi voor Europese topclubs. De UEFA beslist in maart in welk stadion de eindstrijd wordt gespeeld. Bruins ziet de finale ook graag in het PSV-stadion en steunt de kandidatuur. „Dat kan een mooie opmaat zijn voor het bid voor het WK in 2027”, zei hij tijdens het debat over de sportbegroting in de Tweede Kamer. Kabinet en Kamer namen zich eerder voor zich in te spannen om dat wereldkampioenschap naar Nederland te halen. (ANP)