Voetbal

Gouden Bal: Messi wint weer, Van Dijk eindigt als tweede

Lionel Messi heeft maandag in Parijs voor de zesde keer de Gouden Bal gewonnen. De prijs voor beste speler ter wereld wordt georganiseerd door het Franse voetbalblad France Football. Virgil van Dijk werd tweede, gevolgd door Cristiano Ronaldo. Messi (32) won dit jaar de titel met FC Barcelona. In september werd hij ook verkozen tot FIFA Wereldvoetballer van het jaar. Bij de vrouwen won Megan Rapinoe. De Amerikaanse (34) hield in de verkiezing in Parijs onder anderen Vivianne Miedema achter zich. Matthijs de Ligt (20), verdediger van Juventus, kreeg de prijs voor de meest talentvolle speler tot 21 jaar. Eerder won De Ligt al de Golden Boy Award, een prijs van de Italiaanse krant Tuttosport voor het beste voetbaltalent. De winnaars in Parijs zijn gekozen door een jury van journalisten in samenwerking met France Football. (NRC)